Welkom op onze website

Stichting Voor Dieren Den Haag SVDDH

Jan Steenstraat 10, 5025 NG  TILBURG, KVK 61724513   RSIN 854462624

Tilburg zwerfkatten: (speciaal telefoonnummer) 06-117.44.026 óf 06-117.440.025

Vangt al jaren zwerfkatten op en brengt die onder dak. Voert groepen zwerfkatten in Tilburg e.o. Heeft konijnen en katten alsmede opvanghonden op gastadressen.

Het bestuur krijgt geen enkele vergoeding. A. van Schijndel (penningmeester), C.M.T. van den Berg (voorzitter/secretaris).

BELEIDSPLAN / OVERZICHT ACTIVITEITEN Stichting voor Dieren Den Haag te Tilburg

Contact: auroravschijndel@hotmail.com

De Stichting vangt voornamelijk zwerfkatten en zwerfkonijnen op die wij op ons pad krijgen. Wij hebben ooit de Stichting voor Onplaatsbare Katten (SOK) opgericht maar door privé omstandigheden moesten wij hiermee stoppen. Omdat wij echter katten (en konijnen) blijven vinden op straat, werd het tijd dat er weer een stichting kwam. Ditmaal pakken we het uitgebreider aan, zoals u kunt lezen in onze nieuwsbrieven: meer gastgezinnen, meer dieren (konijnen, honden), meer vrijwilligers. Ook hebben wij gastgezinnen voor het opvangen van honden.

Gewonde dieren pakken wij ook van de straat op (aangereden meeuwen, in het bos gedumpte konijnen, etcetera), dus wij zijn ook een dierenambulance-dienst.

Meestal zitten er 10 katten in de opvang, die wij zelf doorplaatsen of die wij afgeven bij een bevriend asiel die deze dieren voor ons doorplaatst. Onlangs wisten wij twee labradors door te plaatsen doordat een bevriende asielbeheerster ze noemde tijdens een televisie-praatje dat ze wekelijks houdt. Het leverde één reactie op en een prima adres ook nog. Onlangs haalden we vijf op straat gegooide katten tegelijk binnen, die inmiddels allemaal onder dak zijn. Daarna nog eens zes, die allemaal al geplaatst zijn of overgenomen door een bevriend asiel.

Op dit moment hebben wij op diverse gastadressen (bij vrijwilligers) nog eens enkele zwerfkatten zitten maar ook honden en konijnen.

Het geld voor de opvang en al onze activiteiten halen wij binnen door middel van donaties. Onze donateurs en sponsors krijgen 2x per jaar de Nieuwsbrief en tevens onderhouden wij via facebook de pagina Stichting voor Dieren Den Haag.
We hebben geen tijd voor rommelmarkten maar krijgen wel regelmatig gratis voer van aardige dierenwinkels aangeboden.

De voornaamste kosten zijn dierenvoer, dierenartskosten, schoonmaakmiddelen en auto-kosten.

We hebben de ANBI-status en jarenlange ervaring met dieren redden.

De Bestuursleden en de vrijwilligers krijgen geen enkele financiële vergoeding. Wel vergoeden wij hun benzine (van hun privé auto's) voor het vervoeren van de dieren. De vele, vele uren die iedereen kwijt is aan de stichting, worden op geen enkele manier vergoed. Hooguit met een goedkoop etentje (pizza) of een doos drop, als men de dieren aan het verzorgen is. Iedereen doet dit werk naast z’n (fulltime) baan.

De dieren verblijven in de privé woning van een bestuurslid of bij onze dierenarts (waar ze grondig worden nagekeken en eventueel behandeld) en ze verblijven bij diverse gast-adressen.

Omdat we erg klein zijn, hebben we geen accountant maar we maken het jaarverslag zelf.

Mocht de stichting ophouden te bestaan, dan mag het overschot aan geld aan enkele andere stichtingen worden toebedeeld, waarmee wij goede connecties hebben.

Waarom doen we dit werk? Omdat we nog steeds dieren aantreffen die dringend hulp nodig hebben.

Onze toekomstplannen? Lekker doorgaan waar we mee bezig zijn.

Meetbare resultaten? We hebben al meerdere zwerfkatten van straat gehaald en ook diverse konijnen geholpen, dus we zien het resultaat dagelijks.

Financieel overzicht tot en met 15 november 2020:

Donaties: 8.481 euro 

Dierenarts:4.852 euro

Voer: 2.599 euro

Bankkosten: 110 euro

Diverse kosten: 566 euro

Financieel Overzicht tot en met december 2019:

Donaties: 9.554 euro

Dierenarts: 4.600 euro.

Dierenvoer: 3.600 euro

Bankkosten: 100 euro.

Auto-kosten: 500 euro.

Bruidsschat doorgeplaatste katten: 150 euro.

Diverse kosten: 604 euro (postzegels, computer-spullen zoals toners, postzegels, A4-papier, etcetera)

 

 

 

Bezoek ook :Meer handige links op onze linkpagina.

Contact Informatie
Stichting voor dieren Den Haag
Stichting voor dieren
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59